13 Manieren Om Geld Te Verdienen Terwijl Je Op Reis Bent

Ben jij ook zo’n dromer? Ik wel, maar met alleen dromen kom je er niet.

Een van de belangrijkste elementen op de weg naar vrijheid is vindingrijk zijn en dat komt vaak niet zomaar aanwaaien.

Vindingrijk zijn in het creëren van toegevoegde waarde en daar moet je in de meeste gevallen de handen voor uit de mauwen steken.

De vrijheid om weken, maanden of zelfs een jaar onderweg te zijn is natuurlijk een bijzondere situatie die niet zomaar aan komt waaien. Toch kan vrijwel iedereen dit tegenwoordig realiseren.

Flexibel en locatie onafhankelijk dus!

Kijk:

Iedereen kan geld verdienen zonder ergens om een bepaalde tijd op een bepaalde plek te hoeven zijn.

Wat je hiervoor nodig hebt is een serie van uiteenlopende strategieën.

Op een stabiele internet connectie zijn er simpelweg een aantal aspecten die je moet begrijpen én toepassen voordat je je biezen pakt.

Veel mensen zoeken zodra ze een leuk plekje gevonden hebben een simpel baantje als barista of het plukken van fruit zoals ik tijdens mijn tussenjaar in Nieuw-Zeeland deed.

Ondanks dat dit een prima manier is, zijn er simpelweg slimmere manieren om dit aan te pakken.

Het grote verschil zit hem in werken voor geld versus geld verdienen.

In dit artikel heb ik 15 verschillende manieren opgesomd waarbij je locatie onafhankelijk geld kunt verdienen dat in sommige gevallen zelfs doorloopt als je stopt met werken! Precies, passief inkomen.

Je hebt immers geld, maar vooral vrije tijd nodig als je veel van de wereld wil zien!

“Though we travel the world over to find the beautiful, we must carry it with us or we find it not.” — Ralph Waldo Emerson

Hoe je geld verdient als je op reis bent?

In alle vrijheid rond de wereld reizen terwijl je online je geld verdient is natuurlijk een geweldige situatie. Maar alles wat het waard is voor te gaan, kost tijd, energie en moeite!

Je moet dingen gaan organiseren.

Denk hierbij aan het opzetten en automatiseren van je Vrijheidsbedrijfje en je zaakjes thuis.

Het is essentieel dat je voorbereid op weg gaat. Misschien hoor je dit liever niet maar ik zeg het expliciet, omdat het belangrijk is.

Er kan natuurlijk altijd iets misgaan!

Niet iedereen heeft de beste intenties en in armere landen kunnen mensen soms niet anders dan misbruik van je maken. Je bent als westerling natuurlijk in een bevoorrechtte situatie terecht gekomen en sommige mensen doen er helaas alles aan om daar gebruik van te maken.

Het is om die reden ook goed om contact te leggen met andere Vrijheidswerkers en zoveel mogelijk in groepen te reizen.

Alleen reizen kan ook, maar wees je bewust van de risico’s, wees dus altijd voorzichtig…

Vergeet vooral niet te genieten!

Manier #1: Begin een blog

Dit is natuurlijk #1, omdat ik zelf ook begonnen ben met een blog en zoals je misschien al weet kun je hier leuk geld mee verdienen terwijl je op reis bent!

Al klinkt het een beetje uit de tijd, een blog heeft nog altijd geweldige potentie. Niks is gegarandeerd, maar als je het op de juiste manier aanpakt is het zeker mogelijk!

Wat je moet doen is een interessegebied kiezen waar je al veel vanaf weet, die kennis met verder onderzoek uitbreiden en delen met de wereld via een blog.

Als je het op de juiste manier aanpakt is, kun je een leuke cent verdienen terwijl je waarde toevoegt aan de levens van anderen met jouw kennis en ervaring!

Met de juiste manier aanpakken bedoel ik, het ontwikkelen van de voornaamste blog gewoontes en zoekmachine optimalisatie!

Manier #2: Content schrijven

Met het bouwen van een blog komt content schrijven.

Of je nou al bezig bent met een blog of niet, maakt niet zoveel uit. Zolang je schrijfvaardigheden bovengemiddeld zijn, kun je voor veel mensen al iets betekenen.

Je kunt dan je dienst aanbieden op platforms als Freelancer en Textbroker.

Manier #3: Grafisch ontwerp

Grafisch ontwerp is net als freelance content schrijven en video editing een veelgevraagde vaardigheid waar mensen en bedrijven graag voor willen betalen.

Toegevoegde waarde weet je nog?

Omdat grafisch ontwerp niet aan een specifieke taal gebonden is kun je dit werk met gemak ook op websites als Upwork en Fiverr aanbieden.

Manier #4: Sociale media management

Sociale media is niet meer weg te denken en bedrijven weten dat ze een aanwezigheid moeten hebben op platforms als Facebook, Twitter en Instagram om zo een grotere potentiële doelgroep te bereiken.

De toenemende aandacht op sociale media is een alsmaar groeiende kans voor digitale ondernemers!

Het management van sociale media accounts en het produceren van content voor derde partijen is een interessante manier om geld te verdienen op reis.

Manier #5: Begin een online winkel

Met de komst van Shopify en WooCommerceEtsy en zelfs Bol.com, is het buitengewoon simpel geworden online spullen te verkopen.

Met simpel wil ik niet makkelijk zeggen, maar het opzetten van een eigen online winkel wordt door platforms wel makkelijker gemaakt. Je hoeft de spullen niet eens zelf op voorraad te hebben liggen!

Het is kost dus wel het nodige werk vooraf, maar als het eenmaal staat, staat het.

Het enige nadeel waar je voor op moet passen is dat producten enorm trend gevoelig zijn en dat er door het gemak meer en meer concurrentie komt…

Manier #6: Leer coderen

Een andere veel gevraagde vaardigheid, naast content schrijven en grafisch design is het bouwen van websites en mobile apps.

Er zijn tal van gratis tutorials op YouTube en cursussen te krijgen over dit onderwerp!

Als je serieus bent over geld verdienen waar en wanneer het jou uitkomt, dan is coderen een ideale en vrij unieke vaardigheid om te leren!

Dit omdat de vraag nog altijd vrij hoog is; een typisch gevalletje van de economische theorie vraag en aanbod ratio!

Hoge vraag vs. weinig aanbod = hoge prijs!

Een mooi salaris realiseren zal je om die reden in alle waarschijnlijkheid niet al te veel moeite kosten!

Manier #7: Schrijf een e-boek

Kennis is macht en dat geld ook voor je eigen kennis.

Er zijn namelijk mensen die de kennis en ervaring waarover jij beschikt goed kunnen gebruiken om verder te komen in het leven.

Die kennis verkopen is een prima manier om geld te verdienen terwijl je op reis bent.

Het kost net als met een blog even wat moeite om het te produceren, maar als het eenmaal staat dan staat het.

Je kan vervolgens via een affiliate partner en/of via een platform als bol.com verkopen. Net zoals dit artikel, kunnen mensen er dan in de komende jaren mogelijk nog wat aan hebben!

Kortom, schrijf een waardevol e-book als je op reis bent om je volgende reis van te kunnen bekostigen.

Manier #8: Bouw een emaillijst

Met of zonder e-book, een email lijst is goede manier om een online en passief inkomen te genereren.

Net als dat je affiliate partners voor de verkoop van jouw informatieproducten zoekt, kun je met een emaillijst de affiliate partner worden van andere partijen!

Systemen als Drip of Mailchimp zijn hier perfect voor en makkelijk te gebruiken! Zodra je het systeem heb staan kun je aan de gang door bijvoorbeeld via Facebook Ads mensen te werven die geïnteresseerd zijn in het onderwerp waar jij het over hebt.

Let erop dat je met een waardevolle intentie te werk gaat en je lijst niet probeert te plat te spammen met van alles en nog wat. Zodra je dat doet verdwijnen je lezers als sneeuw voor de zon!

Manier #9: Maak video tutorials

Door het maken van video’s die van toegevoegde waarde zijn door waardevolle informatie, is een goede manier om achterliggende producten en/of diensten te promoten.

Je ziet het veel gebeuren met grafisch design, video editing en het bouwen van WordPress websites.

Doe onderzoek naar welke ‘keywords’ er over dit onderwerp gezocht wordt en creëer vervolgens een video series met een probleemoplossende kern op bijvoorbeeld YouTube.

Je hebt op die manier de gehele Nederlandse bevolking (en een deel van België) binnen bereik!

Het mooie hiervan is dat je geen website, voorraad én kapitaal nodig hebt! Het enige wat je moet hebben is een publiek.

Manier #10: Creëer een online cursus

Ondanks dat het creëren van online cursus een enorme hoeveelheid tijd en moeite kost, is het een van de beste manieren als het gaat om het generen passief inkomen!

Ik ben oprecht fan van online cursussen en vind het geweldig ze te bouwen.

Wat je nodig hebt is een onderwerp waarbij je een goed gevoel en idealiter ervaring en expertise in hebt.

Expertise en ervaring zijn een belangrijk aspect, want wanneer je uit ervaring spreekt, het sneller uniek en waardevol wordt!

Manier #11: Bouw sales-funnels

Sales-funnels zijn geautomatiseerde systemen die producten en diensten voor je kunnen verkopen, volledig op automatische piloot. Je kunt funnels gebruiken voor de verkoop van zowel informatieproducten als fysieke producten.

Geheel geautomatiseerd, kun je het je voorstellen?!

Met behulp van de softwaretool ClickFunnels, kun je makkelijk in een aantal dagen online zijn!

Belangrijk om je hier te realiseren is dat je bereid moet zijn wat geld uit te geven aan advertenties. Maar als wat je aanbiedt aantrekkelijk genoeg is, is de potentiele winst ongekend groot!

Manier #12: Wordt affiliate partner

Met of zonder lijst, affiliate marketing is een goede manier om geld te verdienen terwijl je op reis bent.

Het voordeel is dat je de producten in dit geval niet zelf hoeft te creëren; ideaal als je middenin een fulltimebaan zit! Het nadeel is dat je een publiek nodig hebt dat geïnteresseerd is in en waarde kan halen uit de producten en diensten die je als affiliate partner aanbiedt.

Een grappig gegeven is dat veel mensen die een publiek hebben, geen idee hebben hoe ze een waardevol product kunnen creëren en andersom ook!

Mocht je bijvoorbeeld een publiek hebben doordat je videotutorials maakt op YouTube of een boekenclub Facebook pagina hebben, dan kun je met bijvoorbeeld het partner programma van Bol.com boeken of andere producten verkopen met een gemiddelde vergoeding van 8%!

Manier #13: Leer anderen de Nederlandse of Engelse taal

Tot slot een wat makkelijkere manier om wat extra geld te verdienen als je op reis bent is lesgeven in Nederlands, Engels of zelfs Spaans als je op reis bent.

Engels en Spaans zijn de twee wereldtalen en er zullen overal mensen zijn die een van deze twee graag willen verbeteren! Je hoeft naar mijn idee geen perfecte beheersing te hebben, zolang je maar een stuk beter bent dan de persoon die je wat gaat leren.

Je kunt je diensten aanbieden bij lokale instituten, scholen of via sociale media.

Simpel als dat!

Jij kiest.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *