Het geheim tot succes

Het geheim van succes is dat er geen geheim is. Er is geen boek, geen seminar en geen magische pil die je succesvol zullen maken. Er is geen enkele positieve intentie of visualisatie techniek waardoor je zal krijgen wat je wilt. Alles wat je wilt is een schaars goed waar je tot je laatste dag voor moet strijden.

De wereld bestaat uit beperkte middelen en onbeperkte wensen. Het systeem is erop gebouwd dat je niet krijgt wat je wilt, maar in plaats daarvan het systeem dient.

Het is de bedoeling dat je een middelmatige baan, een middelmatig seksleven en een middelmatig lichaam hebt. Het is de bedoeling dat je er ongelukkig over bent. Het is de bedoeling dat je voor het weekend leeft. Het is de bedoeling dat je het accepteert. Het is de bedoeling dat je dom gehouden wordt door achterhaalde informatie, werk en afleiding om te voorkomen dat je er iets aan kunt doen.

Om één iemand zijn of haar dromen te laten leven, moeten tal van andere blijven dromen. Voor elke profvoetballer zijn er een miljoen onvervulde dromen. Winnen is onnatuurlijk. Het is niet de bedoeling dat je wint in het spel van het leven, het is de bedoeling dat je verliest.

Het is de bedoeling dat je een leven van stille wanhoop leidt. Winnaars begrijpen dit. Ze bouwen hun succes op de rug van verliezers. Winnaars verkopen verliezers fantasieoplossingen, fantasiedromen, fantasiegeheimen.

In werkelijkheid geven ze geen bal om je, alleen je geld. Het kan niemand iets schelen of je succesvol wordt. De meeste mensen zijn druk genoeg met hun eigen problemen dat ze niet eens aan je zullen denken. De mensen die écht om je geven kun je waarschijnlijk op twee handen tellen en dat is als je geluk hebt.

Alles wat je wilt moet je zelf doen. Verwacht niet dat mensen je helpen. Verwacht niet dat mensen het begrijpen. Verwacht in plaats daarvan dat mensen je teleurstellen. Verwacht dat zakenrelaties je belazeren. Verwacht dat mensen je onzin dromen verkopen.

Dat is het slechte nieuws.

Het goede nieuws is dat je door actie te ondernemen het gros van de mensen voor bent. De meest mensen proberen het niet eens. De meeste mensen zijn ongedisciplineerd, continu afgeleid en bang voor het onbekende. Door het gewoon te proberen ben je het grootste deel al twee stappen voor.

Als je dan vervolgens door blijft gaan als het moeilijk wordt, laat je je concurrentie ver achter je. De meeste mensen die het proberen, geven op als het moeilijk wordt. Dit is iets dat ik mijn cliënten vaak vertel tijdens coaching sessies. Ik vertel ze dat telkens als het moeilijk voor me wordt, ik mezelf herinner dat dit is waar andere mensen stoppen. Dat geeft ze de kracht om door te gaan.

Om te krijgen wat je wilt, moet je actie ondernemen. Je moet harder werken dan de ander. Je moet slimmer werken. Je moet meer opofferen. Je moet meer verdragen. Er is geen andere manier. Er is geen geheim.

Om te krijgen wat je wilt, moet je bereid zijn te doen wat andere niet willen. Je moet werken als je vrienden uitgaan. Je moet geld besparen als andere uitgeven. Je moet je concentreren als andere ontspannen. Je moet doorgaan als anderen stoppen. Dat is wat de winnaars onderscheidt van de verliezers.

Ik heb vaak genoeg binnen gezeten terwijl mijn vrienden aan het feesten waren op een zonnig festival, nu heb ik een bedrijf die mijn boodschappen betaald terwijl ik slaap. Ik heb mijn geld gespaard terwijl andere mensen het uitgaven, nu heb ik een goed gevulde spaarrekening. Ik heb spel van verleiden geleerd en nu heb ik meer vrouwen dan ik aankan. Mijn leven was moeilijk, nu woon ik in een paradijs en mijn leven is erg comfortable.

Ik slaagde er niet in omdat ik het zo graag wilde. Ik slaagde erin omdat ik doorging terwijl ik ontmoedigd was door onzekerheid, angst en vermoeidheid. Als jij ook onzeker, bang en vermoeid bent, dan zijn deze woorden voor jou. Het kan en zal beter worden, dat beloof ik je. Je moet gewoon doorgaan.

Ik leef mijn droom omdat ik actie ondernam, omdat ik hard werkte, omdat ik slim werkte en vooral omdat ik altijd in mezelf geloofde. Doe wat makkelijk is en je leven wordt moeilijk, doe wat moeilijk is en je leven wordt makkelijk. Ga ervoor jongens!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.